Betonzagen

Om aanpassingen te doen in bestaande bouwwerken is het vaak nodig om in (beton)vloeren, wanden of asfalt te zagen. Naast het betonboren is dit één van onze specialisaties. De meest voorkomende zaagwerkzaamheden die wij uitvoeren zijn:

  • Uitsparingen zagen voor kozijnen voor ramen of deuren
  • Ruimte creëren voor een lift, trap of vides
  • Dilatatievoegen (uitzetvoegen) zagen in vloeren en wanden
  • Sleuven zagen voor leidingen
  • Detectielussen voor toegang bedrijfsdeuren / hekken of verkeerslichten
  • Zagen van betonpaden ter voorkoming van scheuren
  • Afvalt zagen voor aanpassingen in wegen

Voor elke klus hebben wij de geschikte machines en onze medewerkers kunnen met vele jaren ervaring elke zaagklus perfect voor je uitvoeren. Lees hieronder meer over de meest voorkomende zaagwerkzaamheden.

Sleuven zagen voor leidingen

Bij zowel nieuwbouw als verbouw moeten leidingen voor elektra, water, gas en afvoeren netjes uit het zicht worden weggewerkt in muren, vloeren en plafonds. Dit is één van de meest voorkomende zaagwerkzaamheden en onze mensen zijn hier dan ook zeer ervaren in. Wij kunnen de sleuven snel, stofarm en volgens plan aanbrengen en eventueel ook de gaten voor inbouw stopcontacten, schakelaars en andere aansluitingen boren.

Betonzagen bij verbouwingen

Als jouw bedrijfspand of woning  wordt verbouwd, kan het zijn dat in een bestaande muur een nieuwe deur of raam gewenst is. Er kan een nieuw gat in de vloer of muur nodig zijn voor bijvoorbeeld leidingen, een trap of toegang tot de kruipruimte. Al dit soort renovatie en verbouw zaagwerk kunnen wij efficiënt uitvoeren.

Dilataties / uitzetvoegen

Onder invloed van weersomstandigheden kunnen materialen, waaronder beton, uitzetten en inkrimpen (‘werken’). Een dilatatievoeg (ook wel uitzetvoeg genoemd) is een spleet in het materiaal om deze vervorming op te vangen en hiermee te voorkomen dat scheuren ontstaan. Het zagen van dilataties is een veel voorkomende klus voor ons.

Asfalt zagen

Wanneer wegen aangepast of (deels) vervangen worden, moet het wegdek doorgezaagd worden. Met behulp van onze diamantzagen kunnen wij dit nauwkeurig, efficiënt en veilig uitvoeren. Zo ondersteunen wij vaak bij het aanleggen van wegaanpassingen, detectielussen, drempels en bermverhardingen. Ook het afgieten van bitumen bij bijvoorbeeld detectielussen behoort tot onze dienstverlening.

Draadzagen

Een speciale zaagtechniek die wij kunnen uitvoeren is draadzagen. Deze manier van zagen werkt met een diamantkabel die heen en weer beweegt en daarmee een snee maakt. Deze speciale manier van zagen wordt gebruikt als meer gangbare zagenmethodes niet voldoen. Bijvoorbeeld vanwege de dikte van het materiaal of wanneer er geluids- of trillingsarm moet worden gewerkt. Onder andere het zagen van bruggen, funderingen en zwaar gewapend beton kunnen wij uitvoeren door middel van draadzagen.

Voor bedrijf en particulier

Niet alleen een zakelijke klant kan bij ons terecht. Ook wanneer je als particulier voor bijvoorbeeld een droger of ventilator een betonboorder zoekt, zijn wij je graag van dienst. Moet een deel van een muur worden verwijderd voor een raam- of deurkozijn? Ook dan kun je een beroep doen op het team van Gankema Betonboringen in Emmen.

vca logo

Bedrijfsgegevens

Gankema BV
James Cookstraat 18
7825 AN Emmen
KvK: 04051242