Betonboren

Een gat laten boren in harde materialen zoals beton, asfalt, natuursteen of andere steenachtige materialen? Met onze diamant- of luchtboren kunnen wij in al deze materialen het gewenste gat boren van het juiste formaat. De diameter van de sparingen variëren tot zelfs 1500 millimeter. Onze ervaren boorders werken met moderne materialen, elektrisch of hydraulisch aangedreven. Bij het boren komt veel warmte vrij. Door met water te koelen kunnen de werkzaamheden veilig worden uitgevoerd. Hiervoor gebruiken wij de normale aansluitingen, maar wanneer deze niet aanwezig zijn, kunnen we hierin ook zelf voorzien. Koelwater kan eventueel worden afgezogen.

betonboren

Chemische verankering

In bouwprojecten wordt regelmatig gebruik gemaakt van chemische verankering. Hierbij worden gaten geboord die gevuld worden met lijm om hierin ankers of stekeinden te plaatsen. Hiermee kunnen bijvoorbeeld staalconstructies worden verankerd. Dit is een zeer sterke verbinding. Voor deze toepassing kunnen wij niet alleen de gaten boren, maar ook de lijm en ankers plaatsen.

Luchtboren

Afhankelijk van de situatie kiezen we voor de meest geschikte aanpak. Voor het boren van een groot aantal gaten voor bijvoorbeeld lijmverankeringen wordt vaak gebruik gemaakt van luchtboren. Hierbij wordt niet met diamant geboord, maar met een speciale luchtboormachine, welke werkt op luchtdruk van een compressor. Bij grotere aantallen is dit voordeliger dan met diamant. Uiteraard adviseren wij graag over de meest geschikte techniek.

Aanbrengen vloerventilatie

De afgelopen jaren is er veel nadruk geweest op het beter isoleren van gebouwen. Ventilatie is echter ook erg belangrijk. Voor zowel mensen in het pand, alswel het in goede staat houden van de bouwmaterialen en bijvoorbeeld de staat van de kruipruimte. Wanneer hier niet goed wordt geventileerd, kan vocht ontstaan, waardoor schimmels de wanden en luchtkwaliteit aantasten. Om dit te voorkomen worden vaak (extra) ventilatiekanalen geplaatst. Uiteraard kunnen wij deze voor jouw project aanbrengen door deze te boren en indien gewenst ook de roosters aan te brengen.

Voor bedrijf en particulier

Niet alleen een zakelijke klant kan bij ons terecht. Ook wanneer je als particulier voor bijvoorbeeld een droger of ventilator een betonboorder zoekt, zijn wij je graag van dienst. Moet een deel van een muur worden verwijderd voor een raam- of deurkozijn? Ook dan kun je een beroep doen op het team van Gankema Betonboringen in Emmen.

vca logo

Bedrijfsgegevens

Gankema BV
James Cookstraat 18
7825 AN Emmen
KvK: 04051242